Du har säkerligen fått höra att det är viktigt att jämföra lån innan du väljer. En jämförelse ger dig en bra och gedigen överblick över vilka låneerbjudanden, aktörer och räntor som finns på marknaden. Dessutom är det ett mycket enkelt sätt för dig att hitta det billigaste lånet, eller varför inte låna utan kreditupplysning hos UC.

Idag väljer de allra flesta att gå via en låneförmedlare när det är dags att ansöka om ett lån. Det gäller både bolån såväl som snabblån och privatlån. En låneförmedlare är ett opartiskt företag som samarbetar med ett flertal banker och aktörer. Du skickar in din ansökan om lån och får sedan svar från de banker som är villiga att erbjuda dig ett lånelöfte. Det kan vara så att du får svar från alla banker som låneförmedlaren samarbetar med, men det kan också vara så att du får förslag från några enstaka.

Därför ska du jämföra lån innan du väljer
Det är bara i ytterst få fall som du inte behöver jämföra lån innan du väljer. Det kan t.ex. handla om att du är medlem i ett fackförbund och får låneerbjudanden med en mycket låg medlemsränta, men det kan också handla om att du redan har en befintlig långivare/bank som du känner dig väldigt trygg med. I annat fall är en jämförelse nästan ett måste, eftersom det kommer med så många fördelar.

1. Du får välja mellan olika låneformer

En jämförelsesajt kan vara nischad till en specifik typ av låneform, men den kan också innehålla alla möjliga låneformer som kan passa dig. Det är inte ovanligt att en och samma sajt kan hjälpa dig att jämföra både privatlån, sms-lån, bolån, båtlån och mer därtill. Du kan också hitta sajter som är specifikt framtagna för företag och som erbjuder bra företagslån och krediter.

2. Du kan hitta den bästa räntan

Den främsta orsaken till att jämföra lån är för att hitta den bästa räntan. Om räntan är hög kan det innebära väldigt stora extraavgifter för dig som låntagare. En jämförelse gör det möjligt för dig att hitta ett bra lån med så låg månatlig och effektiv ränta som möjligt.